شیرینی های تبریزی؛ به مذاق داوران گورمند خوش آمد

به گزارش بروزترین وبلاگ مریم احباب، مدرس صنایع غذایی آموزش فنی و حرفه ای و مولف کتاب های آشپزی در جایزه جهانی گورمند پیروز به کسب رتبه سوم در رده جاده ابریشم شد. وی در گفت وگو با خبرنگار ایبنا درباره اثرش با عنوان شناسنامه غذاها و شیرینی های محلی استان آذرباییجان شرقی که مورد توجه داوران این جایزه بین المللی گورمند قرار گرفته است، گفت: این کتاب حاصل سال ها فعالیت من در تهیه شیرینی های محلی استان آذرباییجان شرقی است. یکی از دلایلی که باعث شد تا به تدوین چینین کتابی بپردازم درخواست گردشگران از دستور پخت شیرینی های محلی بود.وی اضافه نمود: هدف اصلی من احیای سنت و فرهنگ ایران به ویژه آداب و رسوم استان آذرباییجان شرقی بود. گفتنی است که بسیاری از غذاها و شیرینی های استان تیریز ریشه بسیار قدیمی دارند و لازم بود تا در یک کتاب به صورت مدون گرداوری گردد.

شیرینی های تبریزی؛ به مذاق داوران گورمند خوش آمد

لازم به ذکر است در این اثر اطلاعاتی هم درباره ظروف قدیمی و سنتی ویژه استان آذرباییجان شرقی درج شده است و مخاطبان می توانند علاوه بر یادگیری شیرینی ها شناخت کاملی از آثار هنری و صنایع دستی که مربوط به ظرف ها می گردد، پیدا نمایند.

احباب با اشاره به این امر که این اثر تنها یک کتاب آشپزی نیست، مطرح نمود: همانگونه که از عنوان اصلی کتاب هم می توان فهمید این اثر به نوعی دانشنامه است. برای مثال در این اثر اطلاعاتی درباره کره های محلی استان یا محصولات کشاورزی در ابتدای کتاب توضیحاتی ارائه شده است.

وی با اشاره به دستورالعمل های غذایی (رسپی ها) در کتابش گفت: با توجه به اینکه سال ها سابقه تدریس آشپزی در فضای فنی حرفه ای را دارم و علاقه هم استانی هایم به مواد غذایی شیرینی که عامل اصلی آن شرایط طبیعی و اقلیمی است؛ کوشش کردم در میزان دستورالعمل ها نهایت دقت را به خرج دهم تا هر فردی بتواند به تنهایی و بدون آموزش دست به تهیه این شیرینی ها بزند.

وی گفت: پیش از این اثر کتابی استاندارد در زمینه غذاهای محلی استان آذرباییجان تالیف نموده بودم همچنین کتاب هایی چون؛ استاندارد شیرینی های سنتی آذرباییجان شرقی، استاندارد حلوای این استان که این آثار در سایت رسمی فنی حرفه ای هم وجود دارد.

لازم به ذکر است، کتاب شناسنامه غذاها و شیرینی های محلی استان آذرباییجان شرقی ابتدا در سال 2019 در رده محلی به عنوان بهترین کتاب در همین جایزه انتخاب شده بود و در امسال میلادی در رده جاده ابریشم هم پیروز به کسب رتبه سوم شد.

به گفته احباب فضای طراحی شده در کتاب به گونه ای است که یاد آور دوران های گذشته است و به نوعی می توان از آن به عنوان یک اثر تاریخی هم یاد کرد. داوران گورمند از این نوع ایده پردازی بسیار استقبال نموده بودند. در کل 368 عنوان کتاب برای دبیخانه این جایزه ارسال شده بود.

وی گفت: فرآیند عکاسی در این اثر متنوع بوده است بعضی در موزه ها و بعضی در فضاهای تاریخی و خانه های قدیمی استان اجرا شده است. همچینن اغلب شیرینی ها مربوط به دوران قاجار به بعد است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "شیرینی های تبریزی؛ به مذاق داوران گورمند خوش آمد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرینی های تبریزی؛ به مذاق داوران گورمند خوش آمد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید