با این مواد غذایی بهاری زیبا و پرانرژی را شروع کنید
به گزارش بروزترین وبلاگ، مواد غذایی سرشار از منیزیم و آهن کمکتان می نماید تا از پس خستگی اسفند بر بیایید و بهاری زیبا و پرانرژی را شروع کنید…
با ما باشید تا با مواد غذایی مخصوص اسفند بیشتر آشنا شوید:
اسفند یکی از خسته نماینده ترین ماه های سال است که باید شست و سابید و خرید رفت و کلی کار ریز و درشت انجام داد. احتمالاً برای شما هم همین طور است. کارهای خانه و خرید حسابی انرژی تان را می گیرد؛ اما هر مسئله ای راه حلی دارد. می توان خستگی این روزها را با مصرف مواد غذایی مناسب جبران کرد. توصیه می کنیم این روزها مصرف جعفری، شکلات، ماهی آزاد، ماست و غیره را در الویت بگذارید. بدانید که مواد غذایی سرشار از منیزیم و آهن یاریتان می نماید تا از پس خستگی اسفند بر بیایید و بهاری زیبا و پرانرژی را شروع کنید. با ما باشید تا با مواد غذایی مخصوص اسفند بیشتر آشنا شوید.
1- شکلات سیاه: لذت و انرژی
برای اینکه این روزها پرانرژی تر باشید شکلات سیاه بخرید و هرازگاهی در بین کارها میل کنید. شکلات سرشار از منیزیم است که به سلول ها یاری می نماید تا انرژی بدن را تامین نمایند. علاوه بر این کاکائو همچنین منبع آهن است که به همین شیوه به فراوری انرژی یاری می نماید و از سلول ها در برابر آسیب ها محافظت می نماید. در نهایت اینکه فسفر موجود در شکلات سیاه باعث ذخیره انرژی می گردد.
* توجه داشته باشید که 100 گرم شکلات سیاه یک سوم احتیاج روزانه ما به منیزیم و آهن را تامین می نماید. توصیه می کنیم بعد از صبحانه یا ناهار دو مربع شکلات سیاه میل کنید. ترجیحاً شکلات هایی انتخاب کنید که کم چرب بوده و درصد کاکائوی بالایی دارند. یادتان باشد که بیشتر از این میزان، کالری بیشتری به بدنتان می رساند.
2- جعفری: خداحافظ خستگی
جعفری سرشار از آهن است که برای فراوری انرژی فوق العاده است. این سبزی معطر همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن است که اثرات منفی رادیکال های آزاد را خنثی می نماید.
* باید بدانید که 100 گرم جعفری حدود 5 میلی گرم آهن دارد. توصیه می کنیم به همه غذاهایتان جعفری بزنید. سالاد جعفری تهیه نموده و در کنار غذا میل کنید.
3- پرتقال: منبع ویتامین C
پرتقال قهرمان انرژی بخشی است. این میوه سرشار از ویتامین C می باشد که سیستم ایمنی بدن را نیز در سلامت نگه می دارد و از سلول های ما محافظت می نماید.
ویتامین C نسبت به نور و گرما بسیار حساس است. خوشبختانه پوست کلفت و طعم نسبتا ترش پرتقال باعث می گردد که بیش ترین میزان ویتامین C آن حفظ گردد.
* یک عدد پرتقال 70 میلی گرم ویتامین C به بدن می رساند که معادل نیمی از احتیاج روزانه است. توصیه می کنیم پرتقال های تازه را انتخاب و مصرف کنید. تا می توانید مصرف آب پرتقال های صنعتی را محدود کنید. توجه داشته باشید که مرکبات دیگر مانند گریپ فروت، نارنگی و لیموترش نیز حاوی این ویتامین هستند.
4- ماهی آزاد: نشاط و انرژی
ماهی آزاد سرشار از امگا 3 می باشد. این اسیدهای چرب ضروری برای عملکرد خوب بدن و تقویت سیستم ایمنی فوق العاده است. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند که این اسیدهای چرب خواص ضدخستگی نیز دارند. علاوه بر این، ماهی آزاد حاوی ویتامین B1 می باشد که برای تبدیل قند به انرژی، لازم و ضروری است.
* 100 گرم ماهی آزاد احتیاج روزانه ما به امگا3 ها را تامین می نماید. توصیه می کنیم که هر هفته دو مرتبه ماهی میل کنید. توجه داشته باشید که پخت طولانی مدت باعث از بین رفتن امگا3 ها می گردد. ماهی ساردین نیز جزو منابع امگا3 ها می باشد.
5- ماست را دریابید
ماست حاوی میزان قابل توجهی کلسیم می باشد. این ماده معدنی برای حفاظت از عضلات مفید است و به عملکرد خوب سلول ها و همچنین افزایش کارایی پروتئین ها یاری می نماید.
* یک پیاله ماست حاوی حدود 220 میلی گرم کلسیم می باشد. احتیاج روزانه ما به کلسیم 900 تا 1200 میلی گرم است. توصیه می کنیم آبی که روی ماست جمع می گردد را دور نریزید. به خاطر اینکه حاوی مواد معدنی و پروتئین است.
6- پاستاها: انرژی طولانی مدت
پاستاها حاوی کربوهیدرات ها (قندهای دیر جذب) هستند که منبع تامین انرژی بدن محسوب می شوند. این مواد غذایی حاوی گلوسیدهای پیچیده است که به کندی جذب می شوند. در نتیجه انرژی طولانی مدتی نیز ایجاد می نمایند.
* 200 گرم پاستا حاوی 120 گرم کربوهیدرات است که حدود نیمی از احتیاج روزانه ما را تامین می نماید. استفاده از پاستاهای تهیه شده از آرد کامل خواص چند برابری دارد.
7- گوشت قرمز: سرشار از آهن
هر از گاهی باطری هایتان را با مصرف گوشت قرمز و کباب پر کنید. گوشت قرمز منبع آهن می باشد که برای فراوری انرژی بسیار مفید است. آهن موجود در گوشت قرمز بیشتر از آهن سبزیجات جذب بدن می گردد. علاوه بر این، گوشت قرمز حاوی پروتئین های حیوانی نیز می باشد.
* 200 گرم گوشت نیمی از احتیاج روزانه ما به آهن را تامین می نماید. توصیه می کنیم در مصرف گوشت قرمز زیاده روی نکنید و از کباب کردن طولانی مدت آن بپرهیزید. گوشت بوقلمون نیز حاوی آهن بوده و چربی کمی دارد.
8- اسفناج: منبع منیزیم
برخلاف باور رایج اسفناج آن قدرها هم آهن ندارد بلکه حاوی میزان زیادی منیزیم می باشد که برای فراوری انرژی ضروری است. اسفناج همچنین منبع خوب ویتامین B9 نیز هست که برای عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. ویتامین C موجود در این سبزی به تبدیل چربی به انرژی یاری می نماید.
* 200 گرم اسفناج پخته شده یک سوم احتیاج روزانه ما به منیزیم و کل احتیاج روزانه را به ویتامین B9 تامین می نماید. بهتر است که اسفناج تازه خریداری و بلافاصله بعد از پخت میل کنید تا بیش ترین خواص آن حفظ گردد. توجه داشته باشید که بروکلی و مارچوبه نیز حاوی ویتامین B9 می باشند.
9 - میوه ها و مغزهای روغنی: منبع انرژی
بین تمام کارهای ریز و درشتی که انجام می دهید یک مشت آجیل میل کنید. بادام و فندق سرشار از منیزیم هستند که به سلول های ما، در جهت فراوری انرژی یاری می نماید.
توجه داشته باشید که مغزهای روغنی همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها می باشند که با اثرات منفی رادیکال های آزاد مقابله می نمایند. فندق سرشار از گلوسیدهاست که منبع اصلی فراوری انرژی است.
* مصرف یک مشت آجیل حدود 50 میلی گرم منیزیم به بدن می رساند. میزان احتیاج بدن ما به این ماده حدود 300 تا 400 میلی گرم در روز است. البته حواستان باشد که در مصرف آجیل ها نیز نباید دچار افراط شوید به خاطر اینکه کالری زیادی به بدن می رسانند. / تبیان
گردآوری: گروه هفت گنج
منبع: هفت گنج