طرز تهیه کلمبا جنوبی از غذاهای خوشمزه بندرعباس

به گزارش بروزترین وبلاگ، حلیم، غذایی محبوب و پرطرفدار در ایران است که از ترکیب گوشت و گندم، تهیه می گردد، اما با تماشا طرز تهیه کلمبا جنوبی، متوجه خواهید شد که علاوه بر گوشت گوسفند و مرغ، گوشت ماهی هم می تواند حلیم خوشمزه ای به شما بدهد! نگران تیغه های ماهی نباشید، زیرا در در حین تهیه این غذای محلی بندرعباس، تمام تیغه ها جدا خواهند شد و با شما با خیال راحت می توانید یک طعم بی نظیر و متفاوت از خانواده حلیم ها را امتحان کنید. اگر مشتاقید بدانید که طرز تهیه کلمبا جنوبی چطور است، با خبرنگاران همراه باشید.

طرز تهیه کلمبا جنوبی از غذاهای خوشمزه بندرعباس
کلمبا جنوبی
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی10 دقیقه
زمان پخت غذاحدود 3 ساعت
میزان سختیسختی میانه

طرز تهیه کلمبا جنوبی

به کلمبا، حلیم ماهی شور و پلیل هم می گویند و در طعم آن، ترکیبی از مزه گندم، گوشت ماهی و سبزیجات معطر را حس خواهید کرد. اما چیزی که باید آن را یک نکته کلیدی در طرز تهیه این غذای جنوبی دانست، استفاده از روغن حیوانی (جونون) است که عطر و طعم این غذای بی نظیر را دو چندان می نماید. این روغن محلی در قشم تهیه می گردد و اساسا مصرف حلیم ماهی هم بیشتر در همین جزیره، رواج دارد. جونون در گویش محلی، به معنی روغن خوب است و استفاده از آن در این غذای بندر، باعث قوت و انرژی بیشتر بدن خواهد شد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه کلمبا جنوبی را با هم می بینیم:

مواد لازم برای طرز تهیه کلمبا جنوبی

برای تهیه یک کلمبای خوشمزه جنوبی، مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گندم پرک2 پیمانه
گوشت ماهی1 پیمانه
سبزی های معطر خرد شده (گشنیز و شوید)نصف پیمانه
پیاز2 عدد
فلفل سبز تند2 عدد
سیر3 الی 4 عدد
نمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
آببه میزان لازم
روغن (ترجیحا محلی)1 پیمانه یا بیشتر

مراحل طرز تهیه کلمبا جنوبی

تهیه این غذای جنوبی به خاطر استفاده از گندم پرک، چندان زمان بر نیست، اما باید زمان جا افتادن غذا را هم در نظر بگیرید تا حلیم تان کش بیاید و به غلظت مناسب برسد. مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا آب را در قابلمه ای مناسب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. در ادامه، گندم پرک را در آب جوش بریزید و شعله را کم کنید تا گندم با حرارت ملایم، کاملا پخته و نرم گردد.
  • مرحله دوم: در ظرفی دیگر، به صورت جداگانه، میزانی آب بریزید و پس از آنکه جوشید، گوشت ماهی را همراه با میزانی نمک و فلفل و زردچوبه داخل ظرف بریزید.
  • مرحله سوم: پس از پخت کامل ماهی، استخوان های آن را جدا نموده و کنار بگذارید.
  • مرحله چهارم: پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد نموده و همراه با میزانی روغن، در تابه ای مناسب، تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها، تکه های سیر و سبزی های خرد شده را هم اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کلمبا جنوبی، ماهی پخته شده و بدون تیغ را به محتویات تابه افزوده و 1 تا 2 عدد فلفل سبز تند را هم خرد نموده و داخل تابه بریزید.
  • مرحله ششم: حالا تمام محتویات داخل تابه را در قابلمه حاوی گندم بریزید و اجازه دهید مواد حلیم ماهی با حرارت کم بپزند. از هم زدن مواد حلیم غافل نشوید تا مزه مواد آن کاملا به خورد هم بروند.

در نهایت، حلیم ماهی را داخل ظرفی مناسب بریزید و روی آن را با میزانی برگ جعفری و ریحان، تزئین کنید. نوش جان

چند نکته خواندنی و کاربردی در طرز تهیه کلمبا با ماهی

دانستن این نکات اصولی به شما یاری می نماید که طعم دستپخت شما به طعم اصیل این غذای بندر، نزدیک تر گردد:

  • نسبت آب جوش به گندم پرک، باید 2 به 1 باشد. برای مثال در دستور بالا، به ازای 2 پیمانه گندم پرک، 4 پیمانه آب جوش مورد احتیاج است.
  • نسبت گندم به گوشت ماهی هم 2 برابر است. یعنی برای 2 پیمانه گندم، یک پیمانه گوشت ماهی، کافیست.
  • این غذای هرمزگان معمولا با سفره ماهی تهیه می گردد، اما استفاده از سایر ماهی های گوشتی هم در طبخ آن، مانعی ندارد.
  • در صورتی که در طرز تهیه کلمبا، از ماهی شور یا ماهی هوور نمک زده شده بهره ببرید، باید پیش از اقدام به طبخ غذا، ماهی را در آب قرار داده و هر 2 یا 3 ساعت، آب ظرف را عوض کنید تا طعم شوری غلیظ این ماهی، گرفته گردد. در ادامه، ماهی ها را آبپز نموده و سایر مراحل گفته شده را انجام دهید.
  • شما می توانید برای دیزاین بهتر این غذای جنوبی، میزانی پیاز داغ روی آن بریزید.
  • معمولا این غذای محلی بندعباس، با پند برش لیموترش و میزانی سس فلفل تند سرو می گردد.
  • دقت کنید که مثل بقیه حلیم ها، حرارت زیر گندم را زیاد نکنید تا ته نگیرد.
  • برخی از افراد معتقدند که هر چقدر فلفل کلمبا بیشتر باشد، خوشمزه تر است. با این حال، این موضوع به ذائقه شما بستگی دارد.
  • در طرز تهیه کلمبا جنوبی، به جای گندم پرک، از گندم نیم کوب هم می توان استفاده کرد. در این صورت باید از 5 یا 6 ساعت قبل، گندم را بخیسانید.
  • استفاده از چاشنی رب انار هم در کنار کلمبای جنوبی، دلچسب و لذیذ است.

طعم حلیم ماهی با سفارش آنلاین غذا بندرعباس

کلمبا جنوبی، یکی از مقوی ترین و پرخاصیت ترین غذاهای هرمزگان است که چشیدن طعم آن در سفر به جزیره قشم، می تواند یکی از به یادماندنی ترین تجارب این سفر باشد. در این مطلب به شما آموزش دادیم که چطور این غذای جنوبی لذیذ را در منزل طبخ کنید، اما اگر پاک کردن و پخت ماهی در منزل برایتان سخت است، باید بدانید که در سفارش آنلاین غذا بندرعباس از بروزترین وبلاگ هم خدمات بی نظیری انتظار شما را می کشند. کافیست سری به سایت بروزترین وبلاگ بزنید و این غذای بندر را همراه با سایر مخلفات دلخواه خود به صورت اینترنتی، سفارش دهید تا تجربه گر یک طعم اصیل و به یادماندنی شوید. شاد و تندرست باشید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه کلمبا جنوبی از غذاهای خوشمزه بندرعباس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلمبا جنوبی از غذاهای خوشمزه بندرعباس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید