طرز تهیه 4 نوع ترشی هلو خوشمزه

به گزارش بروزترین وبلاگ، خبرنگاران | سرویس آشپزی - ترشی انداختن یکی از روش های نگهداری میوه ها و سبزیجات به شمار می آید که از قدیم همیشه مورد توجه خانم های کدبانو بوده است. ترشی آلبالو، ترشی گیلاس، ترشی انبه، ترشی لیمو و ترشی هلو از جمله ترشی های تابستانه پرطرفدار هستند که با میوه های این فصل درست می گردد. ترشی هلو زعفرانی، ترشی هلو با تمر هندی، ترشی هلو و زردآلو و ترشی برگه هلو انواع هوشمزه ای از ترشی هلو هستند که در این مطلب به آن ها پرداخته شده است.

طرز تهیه 4 نوع ترشی هلو خوشمزه

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • ترشی هلو زعفرانی
  • ترشی هلو با تمر هندی
  • ترشی هلو و زردآلو
  • ترشی برگه هلو و زردآلو

انواع ترشی هلو

1. ترشی هلو زعفرانی

مواد لازم
هلو زعفرانی5 عدد
چوب دارچین1 تکه 2 سانتیمتری
سیاه دانه1 قاشق مرباخوری
نمک1/2 قاشق چایخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
میخک20 عدد
سرکه سفیدبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. هلو ها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس آن ها را در قابلمه ای بچینید و سرکه اضافه کنید تا روی هلو ها را بپوشاند.
  2. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و فرصت دهید هلو ها به مدت 3 دقیقه در سرکه بجوشند.
  3. پس از 3 دقیقه، حرارت را خاموش نموده و صبر کنید هلو ها خنک شوند.
  4. هلو ها را در بطری های شیشه ای تمیز و استریل کاملا خشک بچینید.
  5. نمک، دارچین، شکر، میخک، سیاه دانه و سرکه را در ظرفی مخلوط کنید، سپس شیشه ها را با این مخلوط پر کنید، طوریکه روی هلو ها کاملا با مخلوط سرکه پوشانده گردد.
  6. درب شیشه ها را محکم ببندید و آن ها را در محلی خنک قرار دهید.
  7. حدود 30 روز صبر کنید تا ترشی هلو آماده سرو گردد.

2. ترشی هلو با تمر هندی

مواد لازم
هلو رسیده و سفت1 کیلوگرم
تمر هندی500 گرم
سرکه 750 میلی لیتر (معادل 3 پیمانه)
شکر300 گرم

دستور تهیه

  1. سرکه و تمر هندی را در ظرفی مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت 12 ساعت بماند تا تمر هندی در سرکه حل گردد. سپس مخلوط را از صافی عبور دهید تا هسته و پوست تمر هندی جدا گردد.
  2. مخلوط سرکه و تمر هندی را در یک شیرجوش بریزید، شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ گردد، سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سس حاصل، سرد گردد.
  3. هلو ها را شسته و پس از خشک شدن، پوست آن ها را بگیرید. برای اینکه پوست هلو ها به راحتی جدا گردد، می توانید آن ها را ابتدا در آب جوش و سپس در آب سرد بریزید.
  4. پس از جدا کردن پوست هلوها، هسته آن ها را بگیرید و گوشت آن ها را به قطعات هم اندازه برش بزنید.
  5. تکه های هلو را بخارپز کنید یا با مقداری آب بپزید تا نرم شوند، سپس سس تمر هندی را به آن اضافه کنید.
  6. ترشی هلو را پس از خنک شدن در شیشه های دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

3. ترشی هلو و زردآلو

مواد لازم
هلو300 گرم
زردآلو300 گرم
نعنا خشک3 قاشق غذاخوری
گل کلم400 گرم
سیر3 حبه
سرکهبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. هلو ها و زردآلو ها را به مدت دو سه دقیقه در آب در حال جوش بریزید و سپس بلافاصله در آب سرد بیندازید تا پوست آن ها به راحتی جدا گردد.
  2. پس از دریافت پوست میوه ها، هسته آن ها را جدا نموده و در مخلوط کن یا غذاساز میکس کنید تا به شکل پوره درآیند.
  3. سیر را له کنید و به مخلوط میوه ها اضافه کنید.
  4. گل کلم را پس از شستن و خشک کردن، به صورت ریز خرد کنید (تکه های گل کلم به اندازه یک حبه سیر باشند).
  5. گل کلم خرد شده و نعنا خشک را به مخلوط میوه ها اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  6. مخلوط حاصل را در بطری شیشه ای دردار ریخته و روی آن سرکه بریزید تا سرکه کاملا روی مواد را بپوشاند.
  7. درب شیشه ها را ببندید و شیشه ها را در یخچال نگهداری کنید.

4. ترشی برگه هلو و زردآلو

مواد لازم
برگه زردآلو1 کیلوگرم
برگه هلو500 گرم
قیسی250 گرم
زرشک250 گرم
سرکه2 لیوان
آب1 لیوان
شکر4 قاشق غذاخوری
چوب دارچین1 تکه متوسط
دانه هل7-8 عدد
میخک4-5 عدد
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. برگه زردآلو، برگه هلو و قیسی را تمیز شسته و در آبکش بریزید تا خشک شوند.
  2. قیسی را در یک لیوان آب خیس کنید تا کاملا نرم گردد، سپس آن را آبکش نموده و میکس کنید تا به شکل پوره درآید.
  3. زرشک را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک گردد، سپس با 2 لیوان سرکه و 4 قاشق غذاخوری شکر به مدت 1 ساعت خیس نموده و سپس میکس کنید.
  4. پوره قیسی و زرشک میکس شده را در قابلمه ای مخلوط کنید، نمک و ادویه ها را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط به جوش آید.
  5. اجازه دهید مخلوط حاصل به مدت 5 دقیقه بجوشد، سپس برگه هلو و زردآلو را به آن اضافه کنید و پس از دو سه دقیقه جوشیدن، حرارت را خاموش کنید.
  6. اجازه دهید ترشی هلو کاملا خنک گردد، سپس آن را در بطری شیشه ای تمیز و کاملا خشک بریزید.
  7. درب شیشه ها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
  8. پس از 3 روز، درب شیشه ها را باز نموده و در صورت احتیاج مقداری سرکه یا آب زرشک جوشیده به آن اضافه کنید تا روی مواد را کاملا بپوشاند.
  9. ترشی هلو پس از 7 روز آماده و قابل مصرف است.

سخن آخر

ترشی هلو از جمله چاشنی هایی است که می توان آن را به صورت مخلوط با میوه های دیگری نظیر شلیل، گلابی، انبه و آلبالو درست کرد و در تهیه آن علاوه بر سرکه و تمر هندی، انواع لواشک میوه مانند لواشک انار، لواشک زردآلو و لواشک آلبالو را مورد استفاده قرار داد. در این مطلب طرز تهیه انواع لواشک هلو را با هم مرور کردیم، شما با افزودن میوه ها یا چاشنی های دیگر می توانید به آن تنوع دهید و ترشی هلو با طعمی متفاوت درست کنید. امیدواریم از این مطلب استفاده نموده باشید و نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه 4 نوع ترشی هلو خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 4 نوع ترشی هلو خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید