آش آبادانی بازاری ، 2 رسپی با گوشت و بدون گوشت
به گزارش بروزترین وبلاگ، آش آبادانی یکی از خوشمزه ترین خوزستان و از انواع آش برای صبحانه است که هم با گوشت و هم بدون گوشت به صورت کاملا گیاهی طبخ می شود. این غذای مقوی به دلیل برخورداری از مواد اولیه متنوع دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. اگر شما هم از طرفداران انواع آش های اصیل ایرانی با طعم منحصر به فرد هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه آش آبادانی با گوشت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش آبادانی با گوشت (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله | 250 گرم |
نخود | 100 گرم |
برنج ایرانی | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تره | 500 گرم |
عدس | 150 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
لوبیا سفید | 100 گرم |
گوشت چرخ کرده | 50 گرم |
پونه کوهی خشک | 1 قاشق غذاخوری |
پودر فلفل قرمز | نصف قاشق چای خوری |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
کشک و روغن | به اندازه کافی |
نان | برای آش آبادانی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت آش آبادانی با گوشت: 3 الی 4 ساعت
کالری موجود در هر 100 گرم آش آبادانی: 141 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه آش آبادانی با گوشت
طرز تهیه آش آبادانی یا همان آش خرمشهری که مثل یک آش محبوب برای صبحانه است هم با گوشت و هم بدون گوشت به صورت کاملا گیاهی با استفاده از حبوباتی مانند عدس، نخود و لوبیا سفید قابل انجام است. شما می توانید آش خوزستانی را فقط با سبزی تره یا با ترکیب تره و ترخون درست کنید. در صورت تمایل، به جای لوبیا سفید می توانید از لوبیا چیتی در طرز تهیه این آش جنوبی استفاده کنید.
مرحله اول: حبوبات را بخیسانید
پیش از شروع مراحل طرز تهیه آش آبادانی با گوشت، نخود و لوبیا را از شب قبل جداگانه بشویید و همراه با اندازهی آب در ظروف مجزا بریزید تا برای 12 ساعت خیس بخورند. در این فاصله، چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن ها کاملا گرفته شود.
اندازه آب باید به اندازه ای باشد که سطح حبوبات را کاملا بپوشاند و حدود یکی دو بند انگشت بالاتر از آن ها قرار بگیرد. توجه داشته باشید، عدس یکی از حبوبات زودپز است که سریعا پخته می شود و نیازی به خیس خوردن از شب قبل ندارد.
در صورت تمایل، برای خرید انواع حبوبات مانند نخود، لوبیا سفید و عدس می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: حبوبات را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه آش آبادانی اصیل، حبوبات خیس خورده را آبکشی کنید و در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. سپس، اندازهی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. اندازه آب باید به اندازه ای باشد که حدود 2 بند انگشت بالاتر از سطح حبوبات خیس خورده قرار بگیرد. پس از جوشیدن آب، حرارت را ملایم کرده و حدود 2 ساعت صبر کنید تا نخود و لوبیا در کنار یکدیگر بپزند.
مرحله سوم: گوشت تکه ای را اضافه کنید
حالا، گوشت گوسفندی یا گوساله را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس، گوشت را به صورت مکعبی در ابعاد نسبتا درشت برش بزنید. در ادامه، گوشت تکه ای را در قابلمه حاوی نخود و لوبیا بریزید تا همراه حبوبات بپزد و کاملا نرم شود.
در صورت لزوم، اندازهی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید، در این مرحله نباید نمک را به محتویات قابلمه اضافه کنید. چراکه افزودن نمک موجب دیرپز شدن گوشت و حبوبات می شود.
مرحله چهارم: باقی مواد آش آبادانی را آماده کنید
در فاصله پخته شدن حبوبات و گوشت، وقت آن است که باقی مواد آش خوزستانی را آماده کنید. برای این منظور، برنج را به خوبی بشویید و همراه با اندازه کمی نمک به مدت 1 ساعت بخیسانید.
سپس، تره را پاک کنید و ساقه های زرد و پلاسیده آن را دور بریزید. پس از آن، تره پاکیزه را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. در ادامه، تره را خرد کنید و کنار بگذارید. توجه داشته باشید، لازم نیست سبزی تره را ساطوری کنید. در واقع، سبزی آش باید کمی درشت باشد. حالا، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
برای خرید گوشت گوسفندی یا گوساله و انواع برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: پیاز را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه آش آبادانی اصل، اندازهی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا داغ شود. سپس، پیاز را که قبلا نگینی خرد کردید در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک شود.
در دقایق پایانی، اندازهی زردچوبه نیز به پیاز اضافه کنید تا زردچوبه هم برای یکی دو دقیقه همراه با پیاز تفت ببیند و رنگ و عطر آن آزاد شود. در ادامه، ترکیب پیاز و زردچوبه تفت داده شده را به قابلمه حاوی گوشت و حبوبات اضافه کنید.
برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: برنج را اضافه کنید
حالا، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و خود برنج را در قابلمه آش بریزید. توجه داشته باشید، زمان بندی شما باید به گونه ای باشد که برنج حداقل برای 30 الی 40 دقیقه همراه با باقی مواد بپزد.
مرحله هفتم: عدس را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه آش آبادانی بازاری، نوبت به اضافه کردن عدس می رسد. بنابراین، ابتدا عدس را به خوبی بشویید و سپس، آن را در قابلمه آش بریزید تا برای 30 دقیقه همراه با باقی مواد بپزد. توجه داشته باشید، اگر عدس برای زمان طولانی در قابلمه بجوشد، بیش از اندازه نرم و وا رفته می شود.
برای خرید انواع حبوبات مانند عدس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: تره و چاشنی های آش آبادان را اضافه کنید
حدود 10 دقیقه پس از اضافه کردن عدس، سبزی تره خرد شده را نیز همراه با اندازهی نمک، پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه به محتویات قابلمه آش اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید اندازهی پونه کوهی خشک نیز به محتویات آش اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.
مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا به شکل یکنواختی مخلوط شوند. سپس، اجازه دهید همه مواد در کنار یکدیگر روی حرارت ملایم بپزند و جا افتاده شوند.
برای خرید نمک، پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: گوشت چرخ کرده را تفت دهید
در فاصله جا افتادن آش، اندازهی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا گرم شود. سپس، گوشت چرخ کرده را همراه با اندازهی زردچوبه، نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید تا ادویه ها و گوشت چرخ کرده با یکدیگر ترکیب شوند و به اندازه ای تفت ببینند که رنگ گوشت کاملا تغییر کند و رنگ و عطر زردچوبه آزاد شود.
در ادامه، شعله گاز را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید. در این مرحله، به دلخواه می توانید اندازهی زعفران دم کرده غلیظ را نیز به گوشت چرخ کرده سرخ شده اضافه کنید تا رنگ و لعاب و عطر بهتری داشته باشد.
برای خرید زعفران و گوشت چرخ کرده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دهم: گوشت تکه ای پخته شده را ریش ریش کنید
تا الان احتمالا گوشت تکه ای موجود در قابلمه حسابی پخته و نرم شده است. بنابراین، در این مرحله از درست کردن آش آبادانی رستورانی، قطعات گوشت را از قابلمه خارج کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید. سپس با کمک چنگال، قطعات گوشت پخته شده و نرم را ریش ریش کرده یا با استفاده از گوشتکوب، گوشت را له کنید.
در ادامه، گوشت له شده را دوباره در قابلمه آش بریزید و محتویات قابلمه را هم بزنید. توجه داشته باشید، هر چه گوشت را بیشتر له کنید آش آبادانی کشدارتر می شود.
مرحله آخر: آش آبادانی را سرو کنید
پس از اطمینان از پختن همه مواد و جا افتاده شدن آش، وقت آن است که حرارت را خاموش کنید و آش آبادانی را در ظرف سرو بریزید. سپس، روی آش را با کشک، گوشت چرخ کرده که قبلا سرخ کردید، پیاز داغ ()، سیر داغ () و نعنا داغ () تزیین کنید. بسته به ذائقه، می توانید آش آبادانی را با کشک یا بدون کشک همراه با اندازهی آب نارنج یا آبلیموی تازه نوش جان کنید.
در صورت تمایل، برای خرید کشک، نعنا خشک و سیر داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه آش آبادانی بدون گوشت
طرز تهیه آش آبادانی ساده بدون گوشت هم عینا مشابه همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که در طرز تهیه آش جنوبی بدون گوشت، طبیعتا باید گوشت تکه ای و گوشت چرخ کرده را از لیست مواد لازم حذف کنید.
نکات مهم در طرز تهیه آش آبادانی
- در صورت تمایل، می توانید آش آبادانی را با استفاده از برنج نیم دانه درست کنید.
- بهتر است از همان ابتدا اندازه مناسبی آب در قابلمه حاوی حبوبات بریزید تا در طول پخت نیازی به افزودن آب نباشد. در این صورت، غلظت و طعم نهایی آش آبادانی مطلوب تر می شود.
- در طرز تهیه آش خوزستانی، به جای آب می توانید از همان اندازه آب گوشت یا از ترکیب استاک گوشت با آب معمولی استفاده کنید.
- برای کشدار شدن آش آبادانی، بهتر است از گوشت گردن یا سردست گوسفندی استفاده کنید.
- در صورت تمایل، می توانید به جای لوبیا سفید از لوبیا چیتی در طرز تهیه آش آبادانی استفاده کنید.
- طرز تهیه آش خرمشهری، آش کازرونی و آش سبزی شیراز هم درست مانند همین آش خوزستانی است. برای درست کردن این آش های محبوب، شما به دلخواه می توانید فقط از سبزی تره یا از ترکیب 2 به 1 تره و ترخون استفاده کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن آش آبادانی
طرز تهیه آش آبادانی ساده و بدون گوشت چگونه است؟
طرز تهیه آش آبادانی ساده بدون گوشت هم درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که باید گوشت تکه ای و گوشت چرخ کرده را از لیست مواد لازم حذف کنید.
ادویه مخصوص آش آبادانی چیست؟
ادویه مخصوص آش آبادانی ترکیبی از نمک، زردچوبه، پودر فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز و در صورت تمایل، اندازهی پودر پونه کوهی است.
طرز تهیه آش آبادانی با ترخون چگونه است؟
طرز تهیه آش آبادانی با ترخون هم درست مانند دستور بالاست؛ با این تفاوت که به جای سبزی تره خالی می توانید از ترکیب ترخون و تره به نسبت یک به دو استفاده کنید.
منبع: افق کوروش